Järven jäällä

lake reed in winter(Scroll down for English version)

Järvet ovat ehdottomasti yksi suosikkiasioistani Suomessa. Kesähelteellä mikään ei ole parempaa kuin pulahtaa raikkaan viileään järveen. Talvisin en ole vielä koskaan uskaltautunut avantoon – ajatuskin koko kropan valtaavasta kylmyydestä värisyttää. Jotkut tykkäävät kyllä kovasti, mutta itse en nyt ainakaan toistaiseksi ole innostunut kokeilemaan muuta kuin sitä saunaosuutta. 😉 Ehkä jonain päivänä, ken tietää.

Täällä Tampereella järviä riittää: on kaksi isoa ja muita pienempiä. Aikaisempina talvina olen käynyt muistaakseni vain yhden kerran kävelemässä järven jäällä. Älkää kysykö miksi vain kerran, en ymmärrä itsekään. No, tänä talvena heräsin asiaan ja olen käynyt jo useamman kerran eri järvillä nauttimassa kauniista maisemista luistellen ja kävellen.

Kun kuulin, että Näsijärvellä on luistelurata, jota pitkin pääsee majakalle ja majakan kahvilaan, niin vanhana majakkafanina innostuin heti. Pari viikonloppua sitten koittikin se päivä, kun tuli lähdettyä Näsijärvelle. Järvi oli kaunis ja luistelu oli kiva kokemus, mutta tällä kertaa odotukseni olivat huidelleet pilvissä, ja todellisuus ei ollut ihan sitä, mitä odotin. Järven jää on tietenkin luonnonjäätä, joten se ei ole tasaista ja siinä on railoja, eli luistelu on paljon haastavampaa kuin tekojäällä. Majakka oli ihan minikokoinen, eikä sinne voinut mennä sisään, ja “majakan kahvila” oli majakan vieressä jäälle pystytetty teltta. Oli se kiva kokemus, ja varmasti menen uudestaankin Näsijärvelle luistelemaan, mutta kyllä huvitti, miten romanttinen oma mielikuvani kaikesta oli.

Tämän julkaisun kuvat ovat kahdelta eri kävelylenkiltä järven jäällä. Toinen kuva on Niihaman pienen järven rannalta, ja toinen Iidesjärveltä.

Oi luminen talvi jäisine järvineen, olet niin kaunis – älä jätä meitä vielä!

P.S. Tänä keväänä pääasiallinen tehtäväni on kirjoittaa graduani, ja sitä teenkin täyspäiväisesti. Kaiken istumisen, lukemisen ja ruudun tuijottamisen vastapainona vapaa-ajallani pyrin liikkumaan ja välttämään tietokoneella istumista. Blogin kirjoittamiselle ei siis jää niin paljoa aikaa ja energiaa kuin aiemmin, joten postaustahti hiljenee (mutta ei pysähdy).

photo_blog_22b

On an icy lake

Lakes are definitely one of my favorite things in Finland. During the heat wave in summer nothing feels better than jumping into a fresh lake. There are people who swim in the lakes also during the winter but I feel my body shivering just with the thought. Some people enjoy a lot having a quick swim in the hole in the ice and then warming up in the sauna, but at least for now I’ll just stay with the sauna part. 😉 Maybe some day, who knows.

Here in Tampere we have a lot of lakes: two big lakes and other smaller ones. During the previous winters, as far as I remember, I have only gone once to walk on an icy lake. Do not ask me why because I do not understand that myself either. Well, this winter I realized that I need to go and enjoy the icy lakes before they melt, so now at this point of the winter I have already been skating and walking on a lake several times, admiring the beautiful views.

As an old lighthouse fan I got really excited when I heard that on Näsijärvi (one of the biggest lakes) there is an ice-skating track which leads to a lighthouse and its café. A couple of weekends ago I finally had the chance to go there and see it. The lake was beautiful and the skating was lovely, but this time my expectations had been cloud high, and the reality did not correspond to what I had expected. As the ice on the lake is natural, it was not smooth and it had some bumps on it, so skating was more challenging than on the man-made ice-skating rings. The lighthouse was minisized and you could not at all step in, and the “café” was a tent next to the lighthouse. The whole thing was a nice experience and I’ll certainly go to skate there again some day, but I have to say I was quite amused by the romantic idea I had had about everything.

The photos in this post are from two different walks I have done on lakes. One is from the small lake in Niihama and the other is from Iidesjärvi.

Oh snowy winter with icy lakes, you are gorgeous – don’t leave us yet!

P.S. During this spring my main task is to write my master’s thesis, and I am working on it full-time. After all the hours spent sitting, reading and writing on computer I try to balance my daily life by being active and doing sports during my freetime. This means that I will not have as much time and energy as before for blogging, so my posting pace will slow down (but not stop).

Advertisements

6 thoughts on “Järven jäällä

  1. Jääkylmä vesi tosiaan on jotain hirvittävää. Kerran yritin mennä avantoon saunasta, mutta kun tuntui siltä että nilkat meinasivat irrota polttavankylmässä vedessä, tein u-käännöksen.

    Tsemppiä Gradun tekoon! Blogia ehtii kirjoittaa myöhemminkin 🙂

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s